Farkas Mária Jiaolian

1995-ben kezdtem el Shaolin gongfuval foglalkozni, Shifu Biró Gergely vezetése alatt.

Mikor már elég idős voltam hozzá, s kellő tudásom volt a Shifu megengedte, hogy segítsem munkáját az edzések vezetésében, a gongfu oktatásban. Ezt 2013-ban sikerült hivatalossá tennem, mikor is levizsgáztam a mesterek előtt segédoktatói rangra. Ezután még továbbra is a Shifu-nak segítettem.

Első iskolám 2015-ben nyílt meg.

A Shifu irányítása alatt számos versenyen vettem részt, országos illetve nemzetközi megmérettetésen is. Párszor szerencsém volt külföldi bajnokságon részt vennem, tapasztalatot szereznem.

2012-ben ért az a szerencse, hogy Kínába látogathattam egy Chanwu delegációval. Amikor is többek közt ellátogathattunk a Shaolin templomba, és egy Wushu iskolába is.

A gongfu tanítása és gyakorlása is sokat adott életem során, mivel segít megismerni önmagunkat, jellemünk-testünk fejlesztésére, egészségünk megőrzésére. Gyerekekkel foglalkozom, s fontosnak tartom, hogy már fiatalon megismertessem velük, amit eddig tanultam, tapasztaltam. Örömmel tölt el, hogy átadhatom nekik a tudásom, továbbá látni, hogy fejlődik a jellemük a gongfu által, nő a kitartásuk, önbizalmuk.