Klein Alice Tünde Jiaolian

1997-ben kezdtem el Shaolin gongfu-t tanulni Shifu Kiss Attilánál. Az ő irányítása alatt 1999-ben Segédedzői rangot szereztem Shigong Robert Lyons előtt. Ettől kezdve folyamatosan segítettem Shifu-t gongfu oktatásban, iskolái vezetésében.

2000-ben Shifu Kiss Attila halála után Shifu Kovács Géza alatt folytattam az edzést. Első iskolámat még segédoktatóként 2002-ben nyitottam Budapesten, azóta is folyamatosan tartok edzéseket. Közben Taiji-val is elkezdtem foglalkozni, először Shibo Shi Xinghong, majd Shifu Duan Zhichao vezetésével, amiből Jiaolian (Oktató) rangot értem el 2002-ben.

2004-ben Shaolin gongfu-ból levizsgáztam Jiaolian (Oktató) rangra.

A 2003-ban megalakult Magyar Chanwu Szövetségben a megalakulás óta végzek segítői, szervezői munkát Shibo Shi Xinghong mellett.

Az évek alatt több alkalommal volt szerencsém Kínába látogatni, ahol rengeteg élménnyel, tapasztalattal gazdagodtam.

A Shaolin gongfu és a Taiji remek kiegészítői egymásnak, az egyik egy „kemény”, külső stílus, míg a másik egy lágyabb, belső, de céljuk közös: testünk karbantartása, egészségünk megtartása, a testi lelki harmónia megtalálása, illetve önismeret, jellemünk fejlesztése. Mindkettő immár több, mint 25 éve életem része, rengeteg örömömet lelem bennük, és tanításukban.