Márkus Péter Zhujiao

2007 szeptemberében kezdtem Shaolin gongfu-t tanulni Klein Alice Jiaolian-nél. Kisiskolásként vált az életem, a megszokásaim részéve. Az idő előrehaladtával, a megszokásból érdeklődés alakult, és Jiaolian egyre inkább bevont a munkájába. Megismertem, hogy milyen igazán a shaolin gongfu-val foglalkozni, tanulni és tanítani, fejlődni és fejleszteni, közösséget építeni és összefogni. E tapasztalatok hatására vált bennem biztossá az érzés, hogy Shaolin gongfu-val kell foglalkoznom.

A harcművészet szó tökéletesen tükrözi azt, ami számomra a Shaolin gongfu, az önkifejezést. Az emberek mozgása, legtöbbször a tudatukon kívül, megmutatja, hogy milyenek is ők valójában. Amikor erre az ember szándékosan és őszintén, tehát valódi önmagát nyújtva, képes, az a mozgás művészete. És amikor ezt bizonyos keretek között teszi, például a Shaolin gongfu szabályai szerint, az a harcművészet. Ennek gyakorlása kifejezetten nehéz, és elengedhetetlenek hozzá a stílus alapjai, valamint önmagunk hiánytalan ismerete. Életünk kiegyensúlyozása nélkül erre nem leszünk képesek, meg kell találnunk a gongfu, az elmélyülés és a hétköznapi életünk harmonikus elegyét.

2021 őszén teljesített segédoktató (Zhujiao) vizsgám, csak egy kezdeti állomása ezen utamnak, melyet végigjárva szeretnék Veled is találkozni.